Güncel Haberler

Paris’te ‘tekbir getiren’ peçeli kadın polis tarafından vuruldu

Görgü tanıkları, kadının “Hepiniz öleceksiniz” diye bağırdığını ve tekbir okurken “Bom” diyerek bomba patlamasına benzeyen sesler çıkardığını söyledi.

REKLAM

Paris Metrosu’nda “tehdit ettiği” iddia edilen başörtülü bir kadın, polis tarafından vurularak ağır yaralandı.

Paris polis şefinin açıklamasına göre, Val-de-Marne’da sabah 7.30 sıralarında seyahat eden iki yolcu polisi arayarak, “örtülü” bir kadının “Hepiniz öleceksiniz” diye tehdit ettiğini, tekbir getirdiğini ve şuna benzer bir ses çıkardığını bildirdi. “Boom” şeklinde patlayan bir bomba. .

Polis, Paris’teki Bibliothèque François Mitterrand durağında treni durdurdu ve şüphelinin ayağa kalkıp ellerini gösterme emrine uymaması üzerine sekiz kez ateş açtı.

Midesinden yaralanan ve ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı. 38 yaşında olduğu sanılan şüphelinin hayati tehlikesinin devam ettiği, ancak ameliyat sonrası durumunun stabil olduğu kaydedildi.

Yapılan incelemelerde kadının yanında herhangi bir patlayıcı ya da silah bulunmadığı ortaya çıktı.

Şüpheli polis tarafından tanındı

Paris polis şefi Laurent Nunez, kadının özellikle terörle mücadele amacıyla başlatılan Nöbetçi Operasyonu kapsamında Temmuz 2021’de askerler tarafından kimlik kontrolüne tabi tutulduğunu söyledi.

Nunez, o gün de çarşaflı olan kadının elinde tornavida bulunduğunu ve “tehditkar bir şekilde dini açıklamalarda bulunduğunu” söyledi; “Psikiyatrik sorunları” nedeniyle bir süre polis nezaretinde tutulduğunu bildirdi.

Ancak kadının iddia edilenin aksine radikalleşme dosyasında yer almadığı açıklandı.

Radikalleşme dosyası, aşırı dini görüşleri nedeniyle şiddete eğilimli kişilerin isimlerini içeren dosya olarak biliniyor.

Fransa, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın ardından alarma geçti

Olay, 13 Ekim’de Arras’ta bir öğretmenin sabıkalı bir genç tarafından öldürülmesinin ardından Fransa’da yaşanan gerginlik dönemine denk geldi.

Okul saldırısının ardından Fransa, terörle mücadele planının alarm seviyesini “acil saldırı” olarak adlandırılan en üst seviyeye çıkardı.

O tarihten bu yana, ülke çapındaki bomba tehditleri nedeniyle çok sayıda hava alanı, tren istasyonu ve Louvre Müzesi ile Versailles Sarayı gibi turistik yerler boşaltıldı.

Fransa Ulaştırma Bakanı Clément Beaune, 18 Ekim’den bu yana Fransız havalimanlarına toplam 100 bomba tehdidinde bulunulduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin de, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana Fransa’da “819 Yahudi karşıtı eylem” ve “414 tutuklama”nın kaydedildiğini duyurdu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber