Güncel Haberler

Trabzonsporlu çocuğun gözüne biber gazı sıkan sanığa hapis istemi

Osmangazi İlçesi Dikkaldırım İlçesi’nde 29 Ekim’de arkadaşıyla birlikte kaldırımda oturan 9 yaşındaki Yusuf Emir Bolat’a biber gazı saldırısına ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması tamamlandı.

Bursa 30. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği iddianamede, olay günü tutuklu sanık Veysel İ., bisikletiyle Bolat’ın yanına gelerek “Trabzonlu musun?” diye sordu. “Evet” diyen çocuğu, gözlerine biber gazı sıkarak yaraladığı öğrenildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında iddianamede, incelenen güvenlik kamera kayıtları ve bilgilerine başvurulan tanıkların ifadelerinden şüphelinin kimliğinin belirlendiği belirlendi.


“Böyle bir kaza yapmadım”

Savcılıktaki ifadesinde iddiaları yalanlayan sanık, şunları söyledi: “Yaklaşık bir aydır denetimli serbestlik bürosunda temizlikçi olarak çalışıyorum. Yunus Emre Bolat’ı tanımıyorum. Konuyla ilgili hiçbir fikrim yok.” Bana bahsetmiştiniz, ben böyle bir kaza yapmadım, videoda bana gösterilen bisiklet bana ait değil, “Bana yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum.” diye ifade verdi.

Sanık, 5 kişiye karşı işlenen “kasten yaralama” suçuyla ilgili olaylarla ilgisinin olmadığını iddia etti.

İddianamede, güvenlik kameralarının raporları ve görgü tanıklarının ifadelerinin yanı sıra, mağdurun sanığı teşhis ettiği, Veysel’in evinde yapılan aramada o sırada 3 adet biber gazı ve giydiği ayakkabıların bulunduğu belirtildi. kazadan. .

Sanık, “Bedensel ve zihinsel olarak kendini savunamayacak durumda olan kişiyi kasten silahla yaralamak” suçundan 2 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı.

Sadi Etkeser İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Yusuf Emir Bolat, arkadaşıyla birlikte evlerinin bulunduğu caddenin kaldırımında otururken yanına bisikletle yaklaşan Veysel İ.’nin (31) biber gazıyla saldırısına uğradı. 29 Ekim’de Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi’nde bulunan şahıs, bir süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Polis tarafından tutuklanan Veyselİ, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber