Güncel Haberler

Akşener’in 6’lı masadan kalkması gündem olmuştu! Aylar sonra Ali Babacan ilk kez konuştu: ‘İtiraz ettim’

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in istifası ve açıklaması gündem oldu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Akşener’in masadan ayrılışıyla ilgili ilk kez konuştu.

Katıldığı canlı yayında gündem açıklamaları yapan Babacan, şunları kaydetti:

MUHALEFET SEÇİMLERİ NEDEN KAYBETTİ?

Seçmenlerin yüzde 48’ine, altı partinin bu ülkeyi uyum içinde, çatışma ve gürültü olmadan yönetebileceği güvenini vermeyi başardık. Muhtemelen Akşener’in masadan kalkmasında bu da etkili olmuştur.

İLK KEZ AÇIKLAMA YAPTI: ‘İTİRAZ ETTİ’

Perşembe günü yapılan ilk toplantıda Kılıçdaroğlu’na desteğimizi belirtmedik, açıklamam “Önceliğimiz adayın bu masadan kalkmasıdır” oldu. Benim dışımda bazı başkanlar Kemal Bey’e olumlu yaklaştıklarını ifade ettiler. Meral Hanım gittikten sonra 5 imzalı açıklama yapılması teklif edildi, ben de karşı çıktım. Bu masadaki her şey 6 imzayla çıktı, 5 imzayla olmaz dedim. Meral Hanım süre istedi, biz de “Pazartesi günü tekrar görüşeceğiz” dedik, Cuma günü de Akşener masada açıklama yaptı. Konular cumartesi ve pazar günleri gelişti. Pazartesi günü masaya oturduğumuzda imzayı atan son kişi ben oldum ve toplantıdan iki kez ayrıldım. Bütün bunlar arkamızda kaldı. Yeni şeyler söylememiz lazım.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yorumlayan: AK Parti’den “Başak Demirtaş ve Ahmet Türk” yorumu!
81 ilde Çengel-4 operasyonu: 189 kişiye dava açıldı81 ilde Çengel-4 operasyonu: 189 kişiye dava açıldı
Hepsi milyonlarla oynuyordu!  Nereden nereye... Veriler ortaya çıktıHepsi milyonlarla oynuyordu! Nereden nereye… Veriler ortaya çıktı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber