Güncel Haberler

Bankacı, polis, gazeteci dakikalarca dil döktü! Binlerce euroyu kaptırmaktan son anda kurtuldu: Her şeyi biliyorlardı, inanmamak mümkün değil

Kızılağaç ilçesinde yaşayan Hasan Çolak, sabah saatlerinde evinde oturmuş kahvaltı yaparken telefonu çaldı. Kendini güvenlik görevlisi olarak tanıtan şahıs, Hasan Çolak’ın banka hesabındaki paranın banka görevlisi tarafından başka hesaplara aktarıldığını, kendisi hakkında başka şikayetleri bulunan banka görevlisinin yakalanması için yardımına ihtiyaçları olduğunu belirtti. 3 ayrı banka hesabı hakkında detaylı bilgi vermesi, hesaplarındaki para miktarını bilmesi, eşi ve çocukları hakkında bilgi sahibi olması Hasan Çolak’ı dolandırıcıların tuzağına düşürdü.

Dolandırıcının telefon talimatı üzerine kahvaltı masasından kalkıp harekete geçen Hasan Çolak, durumundan şüphelenen oğlunun araca binmesini engelledi. Bu sırada dolandırıcılar, Hasan Çolak’ın oğlunu da telefonla arayarak onu da ikna etmeye çalıştı. Hasan Çolak’ın oğlu babasını ikna edemeyince çözümü polisi arayarak buldu. Hasan Çolak, dolandırıcıların kendisinden IBAN’ına aktarmasını istediği 35 bin avroyu aktarmak için hesabının bulunduğu Demokrasi Bulvarı’ndaki banka şubesine giderken, oğlu polis gelmeden onu gözaltına almaya çalıştı. Bu arada Hasan Çolak telefonun IBAN numarasını bir kağıda yazdı.

AW097345_03

35 BİN AVRO ZARARDAN SON DAKİKA KURTULDU

Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği polisi Hasan Çolak’ın oğluyla görüşürken, Hasan Çolak’ın oğlu da dolandırıcılarla telefon görüşmesini sürdürdü.

AW097345_01

Olay yerine gelen polis memuru, kendisini arayan kişilerin dolandırıcı olduğunu ve gerçek bir polis olduğunu söyleyip kimliğini göstermesine rağmen Hasan Çolak, şunları söyledi: ‘Polisle konuştum. Parayı çekmekte ısrar etti, polis olduğunuzu ve operasyonu durdurmak istediğinizi söylerlerse buna izin vermeyin dedi. Bankaya giren Hasan Çolak, yeğeni banka çalışanı ve akrabası olan gazetecinin ısrarları üzerine parayı çekmekten vazgeçerken, bir ara kötü bir şey olacağından korkarak ağladığı görüldü. başına bazı şeyler geldi.

AW097345_02
Uzun uğraşlar sonucu dolandırıcıların IBAN’ına 35 bin euro yatırmayı durduran ve dolandırıcılıktan kurtulan Hasan Çolak, yardım eden herkese teşekkür etti.

AW097345_08

“HER ŞEYİ BİLİYORLAR”

Kahvaltı yaparken telefon aldığını iddia eden Hasan Çolak, şunları söyledi: “Öyle şeyler söylediler ki benim, ailemin, hesaplarımın her şeyini biliyorlardı. Bir ara beni emniyet müdürüne bağladı. İBAna verdiler.” Operasyon başarılı olsun diye, paramı biriktirip suçluyu yakalamak için bankada 35 bin euro vardı.” “Paramın güvende olması için parayı transfer etmemi, aksi takdirde bankadaki memurun paramın geri kalanını alacağını söylediler. Bu kadarını bilmek beni onlara inandırdı. Allah’a şükür, sizin yardımınızla başardım ve polis arkadaşın” dedi. (İHA)

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Boğaz'ın muhteşem manzarası!  Bunu gören herkes şaşkına döndüBoğaz’ın muhteşem manzarası! Bunu gören herkes şaşkına döndü
Korkunç kaza!  Silahla oynarken kendini vurduKorkunç kaza! Silahla oynarken kendini vurdu
Holiganları çektikleri video onları ele verdi!  Sosyal medyaya yükledilerHoliganları çektikleri video onları ele verdi! Sosyal medyaya yüklediler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber