Güncel Haberler

Milli sporcu Muhammed Bozdağ 2024 yılında bir ilki başarmak istiyor!

Milli sürat patencisi Muhammed Bozdağ, Hedef, Avrupa Şampiyonası’na ve 4. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’na katılıp madalya kazanarak Türkiye’ye bu alanda yeni yollar açmak.

Küçük yaşta kayak yaparken babasının onu resmi günlerde sürat patenine götürmesiyle spora olan ilgisini bu branşa kaydıran 16 yaşındaki Muhammed Bozdağ, bir süre büyük kulüplerde sürat pateni yaptı.

Kendini geliştirerek milli sporcu olmayı başaran Bozdağ, daha önceki yıllarda Polonya ve Macaristan’da düzenlenen Seri 1 ve 2 kısa kulvar sürat pateni müsabakalarını ikinci bitirerek gümüş madalya kazanmıştı.

YILIN İLK AYINDA YENİ BAŞARILAR İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Erzurum’daki Yakutiye buz pateni salonunda antrenmanlarına devam eden Bozdağ, 12-14 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Polonya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda buzda altın madalya hedefiyle yarışacak.

Geçen yıl elde ettiği dünya şampiyonluğu başarısının ardından Bozdağ, 19 Ocak-1 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Güney Kore’nin Gangwon Eyaleti’nde düzenlenecek 4. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazandı.

Kendisi için ilk defa olacak bu organizasyonda sürat pateni branşında Türkiye’yi ilk kez temsil edecek iki sporcudan biri olan Bozdağ, bu organizasyonda başarılı olmak için var gücüyle çalışıyor.

Milli sürat patencisi Muhammed Bozdağ, basına yaptığı açıklamada, daha önce kayak yaptığını ve 7 yıldır sürat pateni ile uğraştığını söyledi.

Halka açık oturumlarda sporla tanıştığını belirten Bozdağ, şöyle konuştu: “Daha sonra babama kulüplere katılmasını söyledim. Onun sayesinde beni yarı yolda bırakmadı ve beni kulübe kaydettirdi. Kulüpte kendimi geliştirdim ve şu anda bu spora devam ediyorum.” dedi.

“ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Bir süredir milli takım forması giydiğini belirten Bozdağ, şöyle konuştu: “Dört yıldır milli takımdayım. Bir yıl önce Macaristan’da 1500 metrede, ardından Polonya’da 1000 metrede gümüş madalya kazandım. Geçen sene Toprak Efe Eroğlu ile Gençler Dünya Şampiyonasına katıldım. İkimiz de 1000 metrede aynı puanla Kış Olimpiyatları’na katılma kotasını kazandık. Bu bizim şubemizde ilk defa oluyor. İnşallah orada madalya almayı planlıyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Biz de o podyuma çıkmak istiyoruz.“dedi.

Milli atlet Furkan Akar’ın, 4. Kış Olimpiyat Oyunları’nda kısa kulvar sürat pateni kategorisinde 6’ncı olarak Türkiye’ye önemli bir başarı kazandırdığını hatırlatan Bozdağ, şöyle konuştu: “Ocak ayında şampiyonaya Furkan Akar’la katılacağız. Daha sonra Güney Kore’ye gideceğiz.Furkan Akar, daha önceki olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek bize bir ilki yaşattı. Gençler olarak 2024 Kış Gençlik Olimpiyatları’nda bir ilke imza atmayı hedefliyoruz.“dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber