Güncel Haberler

İngiltere Kralı 3. Charles’a kanser teşhisi konuldu

İngiltere Kralı III. Charles’ın kanser teşhisi konulduktan sonra tedaviye başladığı açıklandı. Kral Charles’ın tedavisi süresince resmi görevlerine devam edeceği belirtildi.

REKLAM

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Kral III. Charles’a kanser teşhisi konulduğu açıklandı. Açıklamada kanserin türü hakkında herhangi bir bilgi verilmese de tedavi sürecinin başladığı belirtildi.

Geçen hafta prostat büyümesi nedeniyle hastaneye kaldırılan Kral III. Charles’ın tedavi süresince resmi devlet görevlerini yerine getirmeye devam edeceği söylendi.

Kanser tanısının Kral III. Charles’ın prostat ameliyatı geçirdiği hastanede konulduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, “Kral Charles mümkün olan en kısa sürede kamu görevine tam olarak geri dönmeyi sabırsızlıkla bekliyor” denildi. Söylendi.

Açıklamada ayrıca Kral Charles’ın olası spekülasyonlardan kaçınmak için teşhisini kamuoyuyla paylaşmayı tercih ettiği belirtiliyor.

Kral III. Charles, prostat durumu hakkında açık davranarak İngiliz kraliyet geleneğini bozuyor.

Birleşik Krallık hükümdarlarının, tahta çıktıklarında otoritelerini zayıflatacağı korkusuyla hastalıkla ilgili konuları halktan gizli tuttukları biliniyor. Bu gelenek, kraliyet ailesinin anayasal bir figür haline gelmesinden sonra da devam etti.

Charles’ın büyükbabası Kral George VI’nın Şubat 1952’de 56 yaşında ölmeden önce akciğer kanseri olduğu kamuoyundan gizli tutuldu.

Galler Prensesi Kate Middleton da geçen ay karın ameliyatı sonrasında iki hafta hastanede kalmıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber