Güncel Haberler

Borsa günün ilk yarısında yükseldi

Günün ilk yarısında yükseliş eğilimi gösteren BIST 100 endeksi, önceki kapanış saat 13.00’e göre 124,28 puan artışla 9.196,35 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 62,7 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi %0,41, holding endeksi ise %1,31 oranında değer kazandı.

Tüm sektör endeksleri artarken en karlı çıkan ise %2,68 ile yatırım fonları oldu.

Analistler, Federal Reserve’ün (Fed) beklenenden daha geç faiz indirimine başlayabileceği yönündeki artan beklentilere rağmen, küresel borsalarda teknoloji hisselerinin öncülüğünde olumlu bir trendin gözlemlendiğini söyledi.

Analistler, ABD’de enflasyonun beklentileri aşmasına rağmen, ülkenin devam eden bütçe sezonunda teknoloji şirketlerinin karlarının beklentileri aşmasının ABD ekonomisinde “yumuşak iniş” senaryolarını güçlendirdiğini, Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmelerinin de bu durumu desteklediğini söyledi. risk arzusu.

Analistler, bugün ülkede yoğun bir veri gündeminin yaşanacağını, yurt dışında ise İngiltere sanayi büyümesi ve üretimi, ABD haftalık işsizlik başvuruları, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verilerinin takip edileceğini, teknik açıdan ise 9 bin 200 ve 9.300 seviye BIST 100 endeksinde direnç görevi görecektir. 9.100 ve 9.000 seviyenin destek pozisyonunda olduğunu kaydetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber