Güncel Haberler

Serdar Ali Çelikler’in olay yaratan sözleri sonrası RTÜK devreye girdi! VOLE’ye 72 saat süre verdiler…Süper Lig

Serdar Ali Çelikler’in gündeme gelen konuşmasının ardından RTÜK müdahale etti. Galatasaray maçının ardından hakemi sert sözlerle eleştiren Çelikler, yayınlara bir süre ara vereceğini duyurdu.

“EŞİNE LANET ETMELİLER…”

Serdar Ali Çelikler, “Üç kez ‘f… veya…’ dediğini duymuyorsunuz, görmüyorsunuz. Çünkü siz ne erkeksiniz, ne de hakem. Eşinize küfretseler ‘işte buradasınız’ dersiniz. git kardeşim, bu gece sana getireyim’, sen böylesin. Çünkü sen ahlaksızsın!” dedi.

YAYIN SONUNDA ÖZÜR DİLEDİ

Çelikler, yayının ardından özür dileyerek bir süre ekranlara çıkmayacağını ve dinleneceğini belirtti.

Ekran_1

RTÜK AKTİF

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamada, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrasında spor haberlerini yayınlayan bazı medya kuruluşlarında hem kulüplere hem de hakem Abdülkadir Bitigen’e yönelik ifade ve hakaretlerle ilgili gerekli ön incelemelerin yapıldığı ve Youtube ile görüşmelerin devam ettiği belirtildi. Bu tür yayınları izlemek için.

Açıklamada, RTÜK yönetiminin, söz konusu yayın nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu yönetimiyle görüştüğü ifade edilerek, şöyle denildi: “TFF Başkanımız da benzer yayınlar konusunda çok hassas ve hassastır. Gelecekte olası yasal düzenlemelerin ardından sosyal medya kanalları RTÜK denetim süreçlerine tabi tutulacak. “Öte yandan, söz konusu içeriklerin yayınlandığı “VOLE” isimli platformun mobil cihazlara yönelik bir uygulamasının bulunduğu ve bu ortam üzerinden isteğe bağlı olarak katalog şeklinde internet yayını sağladığı tespit edilmiştir.”

Açıklamada, mobil uygulamalar üzerinden yayın yapan kuruluşların RTÜK’ten lisans almaları gerektiği kaydedildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı ile İzin ve Tahsis Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak teknik çalışmalar sonrasında mobil uygulama üzerinden izinsiz yayın yapan ‘VOLE’ye lisans alması yönünde bildirim yapılacak ve kuruluşa lisans talebinde bulunması için 72 saat süre verilecek. “Lisans başvurusunun süresi içerisinde yapılmaması durumunda platforma erişimin engellenmesi için yasal işlem başlatılacaktır.”

SES BİLDİRİMİ

Ekran_1

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Dursun Özbek ve Selahattin Baki'den açıklama!Dursun Özbek ve Selahattin Baki’den açıklama!
Süper Lig'in 27. haftasının VAR kayıtları açıklandıSüper Lig’in 27. haftasının VAR kayıtları açıklandı
“Bugün FETÖ’cü olan herkes alçaktır, şerefsizdir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber