Güncel Haberler

Haiti’de yaşanan şiddet nedeniyle son bir haftada 15 bin kişi yerinden edildi

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), geçen hafta Haiti’deki şiddet nedeniyle 15.000 kişinin yerinden edildiğini bildirdi. IOM tarafından yayınlanan yazılı açıklamada, Haiti’de Şubat ayının sonundan bu yana artan şiddet olaylarından derin endişe duyulduğu belirtildi.

Yerinden edilen ailelerin yaşadığı travmaya dikkat çekilen açıklamada, gıda, su, sağlık hizmetleri ve psikolojik desteğe acil ihtiyaç duyulduğu ve Port-au-Prince’te 160 binden fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi. , ülkenin başkenti.

Haiti’de son bir haftada 15 bin kişinin şiddet nedeniyle yerinden edildiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IOM Haiti Başkanı Philippe Branchat, “Haiti’de insanlar onurlu bir yaşam süremiyor, korku içinde yaşıyor. Bu durum her gün ve her saat devam ediyor ve travma daha da kötüleşiyor” dedi. dedi.

Branchat, Haiti’de güvensizliğin ülke çapında arttığını vurguladı.

OHAL’İN SÜRESİ BİR AY DAHA UZATILDI

Haiti’deki hapishaneden kaçan mahkumları yakalayın 4 Martbeyan edildi 72 saat fazla mesai OHAL’in süresi 7 Mart’ta 1 ay uzatıldı.

Başbakan Ariel Henry’nin istifasını isteyen silahlı çeteler, 2 ve 3 Mart tarihlerinde güvenlik güçleriyle çatışarak Port-au Prince yakınlarındaki iki cezaevine ve Croix des Bouquets bölgesine silahlı saldırı düzenledi. Çatışmalar sırasında yaklaşık 4 bin mahkum cezaevinden firar etti. 12 kişi hayatını kaybetti.

Hükümet hapishaneden kaçan suçluları yakalayacak Olağanüstü hal 72 saat belirli saatlerde sokağa çıkma yasağı uygulamaya başladı.

Başbakan Henry, söz konusu çetelerin saldırıları sırasında, HaitiKendisi, Kenya liderliğindeki çok uluslu bir güvenlik gücünü ülkeye göndermeyi düşünmek üzere Nairobi’deydi.

Kenya’dan dönüş Dominik Cumhuriyetibanka havalesi yoluyla HaitiÜlkede devam eden çete şiddeti nedeniyle Dominika’dan Haiti’ye uçuşlar iptal edildiğinden, oraya gitmeyi planlayan Henry. 5 Mart Salı Porto RikoBaşkenti San Juan’a inmesi gerekiyordu.

Cherizier’in çetesi, Başbakan Henry’nin ülkeye dönmesini engellemek için birkaç kez başkentin havaalanını ele geçirme girişiminde bulunmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber