Güncel Haberler

Dünya gelecek günlerde çok fazla sayıda açlıktan ölüme tanık olacak

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in insani yardım girişini engellediği Gazze Şeridi’nin kuzeyinde açlıktan kaynaklanan ölümlere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Gazze’nin kuzeyine karadan çok az insani yardım ulaştığının ve bunun da yeterli olmadığı vurgulanarak, “Dünya önümüzdeki günlerde çok sayıda açlıktan ölümlere tanık olacak” denildi. ifadeler kullanıldı.

Yardımların yetersiz olması nedeniyle açlığın Gazze’nin kuzeyindeki nüfusu yok edeceği ifade edilen açıklamada, İsrail’in yardım bekleyen Filistinlileri bombaladığına da dikkat çekiliyor.


“Gazze’de az miktarda gıdanın fiyatı ölümcül olabiliyor”

Açıklamada, İsrail’in aç ve susuz kalan Filistinlileri bombalamasının rutin hale geldiği, uluslararası toplumun ise bunu yalnızca ekranlardan izlediği belirtildi.

“Gazze’de az miktarda gıdanın fiyatı ölümle sonuçlanabiliyor.” Bildiride, uluslararası topluma kuzey Gazze’deki nüfusu açlık ve ölümden kurtarma çağrısı yapıldı.

İsrail ordusunun bu sabah Gazze Şeridi’nin doğu kesimindeki Kuveyt Kavşağı yakınında yardım TIR’ları bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısında 7 kişi öldü, 20’den fazla kişi de yaralandı.

Mart ayı başında İsrail’in insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik saldırısında 118 kişi ölmüş, 760 kişi de yaralanmıştı.

Ramazan ayının ilk gününde 2 çocuğun daha hayatını kaybetmesiyle Gazze Şeridi’nde açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle ölenlerin sayısının 27’ye çıktığı bildirildi.


İsrail Gazze’yi kıtlığa doğru itiyor

Birleşmiş Milletler, İsrail’in yoğun saldırısı altındaki Gazze Şeridi’nde 2,2 milyon kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

BM’ye göre Gazze’de 378 bin kişi IPC (Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması) ölçeğine göre “felaket” olarak tanımlanan 5. seviye açlıkla, 939 bin kişi ise “acil durum” olarak tanımlanan 4. seviye açlıkla karşı karşıya. “.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber