Güncel Haberler

Komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına oldu bittiyeizin vermeyiz

Milli Savunma Bakanı Güler, EFES-2024 tatbikatının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye rejimiyle ilişkiler ve Mehmetçik'in bölgede kalış süresine ilişkin açıklamalarda bulunan Güler, şunları söyledi:

Sözde seçim kampanyaları Suriye'nin toprak bütünlüğü açısından kabul edilemez; Bunun bölgede barış ve huzurun korunmasına olumsuz etkileri olacağının altını çizdik. Milli güvenliğimize ve komşularımızın toprak bütünlüğüne zarar verecek hiçbir oldubittiye izin vermeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim.

Suriye rejimiyle müzakereler yalnızca Astana'da dört tarafla yapılıyor: İran, Türkiye, Suriye ve Rusya. Kapsayıcı bir anayasanın kabul edilmesi, özgür seçimlerin yapılması ve küresel bir normalleşme ve güvenlik ortamının sağlanması için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Ancak bunlar tamamlanıp sınırlarımızın güvenliği tam olarak sağlandıktan sonra gerekli çekilmeyi düşünebiliriz.

“Zorunlu askerlik devam edecek”

Bakan Güler'e ayrıca profesyonel askerliğe geçiş konusu da soruldu. Kendisinin zorunlu askerlik hizmetinin sürdürülmesinden yana olduğunu ilan etti.

“Bu konudaki yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel askerlik, yüzde 50 zorunlu askerlik yapmak. Profesyonel askerliğe geçen Avrupa ülkelerinin de son dönemde zorunlu askerliğe dönüşü yeniden değerlendirdiklerini görüyoruz. İngiltere'nin gündemi.

Milli Savunma Bakanı Güler, İran'ın helikopter kazası sonrasında yaptığı yardımlardan dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber