Güncel Haberler

Putin Batılı ülkelere rest: Yeterli şekilde karşılık vereceğiz – Son Dakika Dünya Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus silahlarını Kuzey Kore dahil dünyanın diğer bölgelerine gönderme hakkını saklı tuttuklarını söyledi.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Putin, Vietnam ziyaretinin ardından başkent Hanoi'de basın toplantısı düzenledi.

“Rusya ile Kuzey Kore arasında imzalanan Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması'nın taraflarından birine saldırı durumunda karşılıklı askeri yardım hükmü hangi koşullar altında uygulanacak?” sorusuna yanıt veren Putin, şöyle konuştu:

“Karşılıklı askeri yardım maddelerinin hangi koşullar altında uygulanacağına ilişkin şunu söyleyebilirim; bu anlaşma yeni değil. Eski anlaşmanın geçerliliği sona erdiği için bu anlaşmaya girdik. Bütün bunlar öngörülen anlaşmanın içinde yer alıyordu. Burada yeni bir şey yok tabii ki, 'Bu günümüz şartlarında ciddi görünüyor ama biz bu konuda neredeyse hiçbir şeyi değiştirmedik. Kuzey Kore'nin diğer ülkelerle de benzer anlaşmaları var.”

Putin, “Kuzey Kore ile yapılacak anlaşmaların Kore Yarımadası'ndaki krizin sıcak bir krize dönüşmesini önleyeceğini” umduğunu ifade etti.

Ukrayna meselesinde askeri iş birliğine ilişkin maddenin geçersiz olduğunu vurgulayan Putin, “Ukrayna yönetimi Rusya'ya değil, Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri Rusya topraklarına dahil edilmeden önce saldırıya başladı” dedi. dedi.

Putin, Güney Kore'nin, Rusya ile Kuzey Kore arasında imzalanan Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması konusunda endişelenmemesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “Güney Kore'nin Ukrayna'ya uçak göndermesi büyük bir hata olur. Umarım bu olmaz. Böyle bir şey olursa, o zaman biz de Güney Kore'nin yanında olacağız.” “Yönetimlerin hoşuna gitmeyecek kararlar alıyoruz.” Dedi.

Batı'nın Kuzey Kore'ye yaptırım uyguladığına dikkat çeken Putin, bunun bir “abluka” olduğunu söyleyerek Leningrad kuşatmasını hatırlattı.

“RUS ASKERLERİ ASLA GERİ ÇEKİLMEYECEK”

Ukrayna ile ateşkes koşullarını daha önce açıkladığını vurgulayan Putin, gelecekteki gelişmelerin sahadaki duruma bağlı olacağını ve üzerinde mutabakata varılan taslak anlaşma temelinde 2022 yılında İstanbul'da müzakerelere yeniden başlamak istediklerini söyledi. .

Vladimir Putin, Ukrayna yönetiminin Rus askerlerinin çekilmesini ve Rusya ile müzakere masasına oturmasını istediğini ancak bunun asla gerçekleşmeyeceğini vurguladı.

Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in görev süresinin dolduğunu vurguladı: “Batı şimdilik onu (Zelenskiy'i) değiştirmek istemiyor. Ondan (Ukraynalı) vatandaşları çağırma yaş sınırının düşürülmesi gibi kararlar alması istenecek) Artık askerlik hizmetini değiştirecekler. Bu da gelecek yıl olacak.” İlk yarıyılda olacağını düşünüyorum.” dedi.

Ukrayna'nın Harkiv yönünde Rus kuvvetlerine saldırmaya hazırlandığı yönündeki suçlamalara ağırlık veren Putin, ABD ve Avrupa'nın Ukrayna yönetimini bu yönde baskı yaptığını söyledi.

Rus ordusunun her türlü gelişmeye her zaman hazır olduğunu belirten Putin, Rusya topraklarına yönelik saldırıları önlemek için Kharkiv bölgesinde güvenli bölge oluşturduklarını ancak Kharkiv şehrine yaklaşma niyetinde olmadıklarını söyledi.

“SİLAHLARIMIZI KUZEY KORE'YE DE YERLEŞTİREBİLİRİZ”

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya silah gönderdiğine dikkat çeken Putin, şöyle konuştu: “Silah gönderenler bizimle savaşmadıklarını düşünüyorlar. Kuzey Kore, bu olasılığı dışlamıyorum.” Dedi.

NATO'nun Asya'da altyapısını güçlendirmeye ve bloklar sistemi oluşturmaya çalıştığını belirten Putin, bunun Rusya dahil tüm bölge ülkeleri için tehdit oluşturduğunu kaydederek, “Buna cevap vermeliyiz ve vereceğiz.” dedi.

NATO'da nükleer savaş başlıklarının hazır olup olmadığına ilişkin istişareleri değerlendiren Putin, ülkesinin stratejik nükleer kuvvetlerinin her zaman hazır durumda olduğunu söyledi.

''GEREKLİ CEVAPLARI VERECEĞİZ''

Putin, “Şu anda Batı ülkelerinde neler yapıldığıyla pek ilgilenmiyoruz, ancak durumu yakından izliyoruz ve artan tehditlere uygun ve yeterli şekilde yanıt vereceğiz” dedi. dedi.

Putin, Rusya'nın nükleer silah kullanımına ilişkin doktrininde ne gibi değişiklikler yapılabileceği konusunda çalışmalar yapıldığını, bunun nükleer silah kullanımına ilişkin sınırın düşürülmesiyle bağlantılı olduğunu vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber