Güncel Haberler

Yemen'deki Hizbullah ve Husilerden Hamas lideri Sinwar için taziye mesajı

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, “Mescid-i Aksa selinin lideri ve Hamas Siyasi Bürosu başkanı mücahit kardeşimiz Yahya Sinvar'ın şehadeti nedeniyle en derin taziyelerimizi sunuyoruz.” ifadesine yer verildi.

Sinvar'ın ailesine sabır ve başsağlığı dileyen Hizbullah, Sinwar'ın İsmail Haniye'nin “güven ve liderlik meşalesini taşıdığını” ve “Amerikan projesine ve Siyonist işgaline karşı çıktığını” vurguladı.

Yemen'deki Husiler Yüksek Siyasi Konseyi'nin Sinvar'ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, “Onun saf kanı, Filistin'deki mücahitlerin azim ve kararlılığını artıracak ve ateşiyle Siyonistleri yakacaktır.” denildi.

“Cihad ve fedakarlıkla dolu bir hayatın ardından büyük mücahid ve lider Yahya Sinvar'ın şehadet haberini büyük bir gurur ve onurla aldık” diye övgüde bulunan Husiler, Sinwar'ın “Filistin direnişinin ön saflarında yer aldığını” hatırlattı.

İsrail ordusu dün Gazze'nin güneyindeki saldırıda Yahya Sinvar'ın hayatını kaybettiğini açıklarken, bugün Hamas Siyasi Bürosu üyesi Halil el-Hayye Sinvar'ın öldüğünü doğruladı.

Yahya Sinvar, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan İsmail Haniye'nin yerine 6 Ağustos'ta Hamas Siyasi Büro Başkanlığı'na seçildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber