Güncel Haberler

Vücudun gizli düşmanı: Geceleri ortaya çıkıyor ve uykuya dalmayı zorlaştırıyor!

Şirkette yapılan araştırmayla ilgili konuşan Nörolog Dr. Ayşegül Daldal, şunları söyledi: “HBS görülme sıklığının yüzde 10-15 olduğunu gösteriyor. Ancak belirtilerini net bir şekilde ifade edemeyen hastalar, farklı branşlarda birçok tedaviyi yıllarca denemek zorunda kalabiliyor” dedi.

HUZURSUZ BACAK SENDROMU GECELERDE ARTIYOR

HBS tanısı klinik gözlemlerle kolaylıkla konulabilir. Ancak Doktor, hastalığın teşhis edilebilmesi için aşağıdaki özelliklerin bulunması gerektiğini belirtiyor. – Daldal:

Özellikle bacaklarda karşı konulmaz bir hareket etme isteği ile kendini gösteren rahatsız edici duyumlar, hareketten rahatlama veya semptomların tamamen kaybolması, istirahat halinde semptomların artması, semptomların akşam veya gece daha belirgin hale gelmesi, bu kriterlerin varlığı rol oynar. RLS tanısının doğrulanmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

HİSSETTİKLERİ RAHATSIZLIĞI TANIMLAMAKTA ZORLUK OLABİLİRLER.

iStock-1351786552

Daldal, hastalığın erken dönemlerinde bulguların tek taraflı olabileceğini, ancak zamanla her iki bacağı da etkileyebileceğini söyledi. Hastaların yaklaşık yarısında kollarda da benzer belirtiler ortaya çıkabilir. HBS hastası olan kişiler hissettikleri rahatsızlığı tarif etmekte zorlanabilirler ve duygularını “kramp giriyor, bacaklar titriyor, bacaklar gergin, karıncalanma hissi, zonklama veya yanma hissi, bacaklarda elektriklenme gibi” şeklinde tanımlayabilirler. diş ağrısına benzer rahatsızlık. HBS hastalar için haftalar veya aylar sürebilir.” “Bu, rahatlama ve alevlenme dönemleriyle ilerleyen, yaşam boyu süren bir durumdur” dedi.

HBS TEDAVİSİNİN TEMEL AŞAMASI: ALTALTAN HASTALIKLARIN BELİRLENMESİ

iStock-992128140

Dr. Daldal, HBS tedavisinde ilk adımın altta yatan olası bir hastalığı tedavi etmektir. Özellikle demir eksikliği gibi nedenler dikkate alınmalıdır. Dopamin agonistleri hem idiyopatik hem de semptomatik HBS'de etkili tedavi seçenekleri arasındadır. HBS yaşam kalitesini düşüren, uyku düzenini bozan bir rahatsızlık olup, hastaların tanı ve tedavi için nöroloji uzmanlarına yönlendirilmesi önemlidir. Erken teşhis ve doğru tedavi ile hastaların rahatsızlıklarının büyük ölçüde kontrol altına alınabileceğini belirterek konuşmasını tamamladı.

İHA

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber