Güncel Haberler

Bakan Şimşek G20 ve Dünya Bankası toplantılarına katılacak

Bakan Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'la birlikte ABD'yle temaslarına bugün başlayacak.

Programı kapsamında yatırımcılarla resmi etkinlik ve toplantılara katılacak, ikili görüşmelerde bulunacak olan Şimşek, ABD ziyareti sırasında 50'ye yakın toplantıya katılacak.

Bakan Şimşek, iki gün sürecek G20 toplantılarının ardından Dünya Bankası Kalkınma Komitesi toplantısına katılacak.

Şimşek birçok önemli isimle buluşacak

ABD Hazine Bakanı Yellen ve Pakistan Maliye Bakanı Aurangzeb ile bir araya gelecek olan Şimşek, G20 toplantıları kapsamında diğer mevkidaşlarıyla da görüşecek.

Şimşek ayrıca çok taraflı kalkınma bankalarının başkanları ve üst düzey yöneticileri, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga, Asya Kalkınma Bankası başkan adayı Masato Kanda, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Başkanı Nobumitsu Hayashi, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası Başkanı Carlo Monticelli, İslam Kalkınma Bankası Başkanı. Muhammed Al Jasser ve Uluslararası Finans Kurumu'nun üst düzey yöneticileriyle görüşmelerde bulunacak.

Bakan Şimşek ayrıca IMF Başkanı Kristalina Georgieva ve Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile de görüşecek.

ABD temasları kapsamında yatırımcı toplantılarına katılacak olan Şimşek, BBVA, JP Morgan, BoFA, HSBC, Deutsche Bank, Standard Chartered ve Barclays gibi büyük yatırım bankaları ile geniş katılımlı yatırımcı seminerlerinde sunumlar yapacak.

Düşünce kuruluşlarıyla da görüşecek

Bakan Şimşek, ülkenin önde gelen düşünce kuruluşlarıyla da görüşecek.

Brookings Enstitüsü'nün en önemli araştırma merkezlerinden biri olan Hutchins Center'da Türk ekonomisini detaylı bir şekilde tanıtacak olan Şimşek, Atlantic Council ve Uluslararası Finans Enstitüsü'nde Türkiye'yi yakından takip eden akademisyen ve ekonomistlerle bir toplantı gerçekleştirecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber