Güncel Haberler

Bu videoların hiçbiri gerçek değil! OpenAl’ın yeni “metinden videoya” yapay zeka modeli ‘Sora’ büyük yankı uyandırdı: Yeni bir dönem başlıyor! ‘O hayal, gerçeğe artık daha yakın olabilir’

Pek çok sinemaseverin hayallerinden biri bir gün kendi filmini çekmektir. Bazılarının hayali, Oscar’a aday olacak yeni bir film fikri ya da hiç gelmeyen ünlü bir film serisinin yeni filmi fikri olabilir. Yapay zekadaki son gelişmeleri takip ederek hayallerinden biri de yapay zekayla kendi filmini yapmak olanlar da var. Bu fikre ilişkin telif hakkı ve etik engeller gibi bazı konularda tartışmalar başlarken, ChatGPT’nin geliştiricisi olarak bildiğimiz OpenAI, “metinden videoya” yapay zeka modeli “Sora”yı duyurdu. metin komutları içeren sahneler.

İŞTE YAZILI METİNLERİ VİDEOYA DÖNÜŞTÜREN YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİ, YENİ BİR ÇAĞI BAŞLAYAN: SORA!

AA haberine göre, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI’den yapılan açıklamada, insanların gerçek bilgi gerektiren problemleri çözmelerine yardımcı olan modellere ilişkin, yapay zekanın hareket halindeki fiziksel dünyayı anlamayı ve simüle etmeyi öğretmeye yönelik çalışmalar yapıldığı belirtiliyor. -dünya etkileşimi.

Açıklamada, Sora’nın “metinden videoya” bir yapay zeka modeli olduğu ve kullanıcıların isteklerine bağlı olarak ve görsel kaliteyi koruyarak bir dakikaya kadar uzunlukta videolar oluşturabildiği belirtiliyor.

Açıklamada, Sora’nın bugün bazı ekip üyelerinin zarar veya risk açısından değerlendirilmesi için kullanıma sunulduğu ve modelin aynı zamanda geliştirilebilmesi için geri bildirim almaları amacıyla bazı görsel sanatçıların, tasarımcıların ve film yapımcılarının da erişimine sunulduğu belirtildi. profesyoneller için faydalıdır.

sora2

Açıklamada Sora’nın birden fazla karakter, belirli hareket türleri, ince konu ve arka plan ayrıntılarıyla karmaşık sahneler yaratabileceği belirtiliyor. Modelin, talimatları doğru şekilde yorumlamasına ve canlı duyguları ifade eden ilginç karakterler yaratmasına olanak tanıyan derin bir dil anlayışına sahip olduğu vurgulandı.

BU VİDEOLARIN HİÇBİRİ GERÇEK DEĞİLDİR!

OpenAI ayrıca teknolojinin nasıl video ürettiğini ortaya koyan bazı görseller de paylaştı.

Bu örnek görsellerden biri, “deri ceketli bir kadının siyah ayakkabılarla Tokyo şehir ışıklarında yürüdüğünü gösteren” bir video isteğini içeriyor. Modelin bu isteği gerçeğe çok yakın bir şekilde yeniden ürettiği görülüyor.

Başka bir örnekte, “Kamera, dik bir dağ yamacında çam ağaçlarıyla çevrili dik bir toprak yolda hızlanırken, lastiklerden toz yükseliyor, Güneş’ten gelen ışık parlıyor, siyah tavan bagajlı beyaz eski bir SUV’un arkasını takip ediyor. SUV hareket ettikçe toprak yolda hızlanarak sahneye sıcak bir karşılama sağlıyor.” İsteğe bağlı videoda, “Bir parıltı yayıyor. Toprak yol, görünürde başka hiçbir araba veya araç olmadan, hafifçe kıvrılarak mesafeye doğru kıvrılıyor. Yolun her iki tarafındaki ağaçlar kızıl çamdan oluşuyor ve serpiştirilmiş yeşil lekeler var” diyor.

Bir başka örnek ise “24 yaşındaki bir kadının gözlerini kırpıştırarak aşırı yakın çekimi, 70 mm’de çekilmiş sinematik film, sığ alan derinliği, canlı renkler, sinematik” talebi yer alıyor. Bu istek Sora tarafından oldukça güzel bir şekilde videoya dönüştürüldü.

Başka bir örnekte, “Paris’te bir barda oturan, derin düşüncelere dalmış, evrenin tarihini yansıtan, çoğunlukla hareketsiz oturan, gözleri yürüyen insanlara odaklanmış, altmışlı yaşlarındaki gri saçlı, sakallı bir adamın aşırı yakın çekimi” ekranın karşısında yün bir ceket ve düğmeli bir gömlek giyiyor.” Talepte, “Bir gömlek, kahverengi bir şapka ve gözlük takıyor ve son derece profesyonel bir görünüme ve sanki sonunda hayatın gizemli sorusunun cevabını bulmuş gibi, hafif kapalı ağızlı bir gülümsemeye sahip” diyor. Modelin bu isteği gerçeğe çok yakın bir videoya dönüştürdüğü görülüyor.

Bir diğer örnek ise “Karda oynayan bir Golden Retriever yavrusu. Kafaları kardan dışarı çıkmış.” Talep üzerine üretilen bir videodan oluşur.

BBC Türkçe’nin haberine göre OpenAI, şiddet ve cinsel içerikli içerikler ile ünlülerin benzerlerinin yer aldığı videoları da engelleyeceğini duyurdu. Teknolojinin bu tür komutları videoya dönüştürmeyeceği ileri sürüldü.

OpenAI’ye göre Sora, karmaşık sahnelere yanıt verme yeteneğine sahip.

“ENDÜSTRİYEL”

Yazılı metni videoya dönüştüren yapay zeka teknolojisi, ulaştığı gerçeklik düzeyiyle bu alanda içerik üreten YouTuber’ları şaşkına çevirdi.

Popüler teknoloji Youtuber’ı Marques Brownlee, Sora hakkındaki ilk izlenimini “korkunç” olarak nitelendirdi.

The Verge’den Tom Warren ayrıca Sora’nın yapay zeka için bir “Vay canına” noktası olarak görülebileceğini söyledi.

Başka bir teknoloji yazarı ise Sora’nın yeteneklerini “Bu nasıl olabilir?” ifadesiyle değerlendirdi. (Kaynak: AA, BBC Türkçe / Video kaynakları: OpenAI)Bu içerik Enes Çırtlık tarafından yayınlanmıştır.

Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İlan etmek Davut Güloğlu’ndan “yüzde 90” açıklaması! “Cumhurbaşkanımız bunu bilseydi sopayla peşine düşerdi.”
İfadesi ortaya çıktı!  Dikkat çeken detaylar: Eşinin evde sıkılmaması için...İfadesi ortaya çıktı! Dikkat çeken detaylar: Eşinin evde sıkılmaması için…
Kız kaçırma düşmanlığı katliama dönüştü!  Acılı eşlerin görüntüsü yürekleri dağladıKız kaçırma düşmanlığı katliama dönüştü! Acılı eşlerin görüntüsü yürekleri dağladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber