Güncel Haberler

Çankırı Yeraltı Tuz Şehrinde Astım ve KOAH Hastalarına Yönelik Proje Sona Erdi

Çankırı Belediyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Yeşilay Çankırı Şubesi, Çankırı Karatekin Özel Hastanesi ve Çankırı Karatekin Rehabilitasyon ve Sağlık Turizmi Derneği Tuz tarafından Çankırı Valiliği koordinasyonunda hayata geçirilen “Güçlü Nefes Projesi” kapsamında 15 astım ve KOAH hastası Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen hastalara 15 gün tedavi uygulandı. Denemelerin tamamlanmasını kutlamak için bir kapanış töreni düzenlendi.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, yer altı tuz şehrinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hastaların aldıkları sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin ilgili tüm kurumları motive ettiğini söyledi.

Göreve geldiği günden bu yana Tuz Yeraltı Şehri için mücadele ettiğini anlatan Esen, her yıl düzenledikleri festivaller sayesinde 3 yılın sonunda 1,5 milyon kişiye ulaştıklarını söyledi.

Sağlık turizmi anlamında proje kapsamında hastaların Tuz Yeraltı Şehri'nde vakit geçirdiğini belirten Esen, şöyle konuştu: “Teknik veriler ve analizlerle bulduğumuz mutlu tabloyla huzur bulduk. Attığımız taş yerine geldi.” dedi.

Yeşilay Başkanı Mehmet Dinç, projede 15 günde çok güzel sonuçlar elde edildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak 104 yıldır halkımız için mücadele ediyoruz. Kimseyi bağımlılığın pençesine bırakmayacağız. Biz diyoruz ki: “Halkımız her türlü bağımlı olabilir, bağımsızlığını kazanıncaya, iyileşip sağlığına kavuşana kadar onlardan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Çankırı Yeşilay Şube Başkanı İsmail Özcan, projenin amacının astım ve KOAH hastalarının Çankırı Yeraltı Tuz Şehri'nde vakit geçirmesini sağlamak, solunum fonksiyonlarındaki değişiklikleri tespit etmek, kan ve solunum testleri ile durumu desteklemek olduğunu vurguladı. projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.


“Çok fayda gördüğümü ve şifa bulduğumu düşünüyorum”

Bursa'dan Yer Alt Tuz Kenti'nde tedavi görmek için gelen Ahmet Uz ise mağaraya geldiği günden bu yana nefes alışının değiştiğini belirterek, “Her günden keyif aldık. Tırmanış ise 5-6 dakika sürdü. Mağaranın girişine artık 1 dakika 40 saniyede tırmanmayı başardım.” Burada 15 günlük süreci tamamladık, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. dedi.

Aslen Antalyalı olan Nursel Sümen, günlük hayatta da yürümekte zorluk çektiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Buraya ambulans yardımıyla geldim, şimdi yürüyerek, koşarak çıkıyorum. 15 gün boyunca burada çok güzel vakit geçirdik. Çok fayda gördüğümü ve şifa bulduğumu düşünüyorum.” dedi.

Müdahalelerin ardından hastaların mağarada tedavileri sırasında oluşturdukları eserlerin sergilendiği sergi gezildi.

Programa Vali Mustafa Fırat Taşolar, Çankırı Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı katıldı. Dr. Yavuz Demirel ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri hazır bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
gaziantep escort