Güncel Haberler

Finlandiya, UNRWA’ya yardımlarını yeniden başlatacak

YLE haber ajansının haberine göre Finlandiya Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Ville Tavio, düzenlediği basın toplantısında UNRWA yardımının askıya alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail’in iddialarına ilişkin iki farklı BM kuruluşunun hazırladığı raporların incelendiğini ve bu raporların Teşkilat’ın iç operasyonlarının iyileştirildiğini ortaya koyduğunu belirtti.

Bakan Tavio, Finlandiya’nın UNRWA’ya fon sağlamaya devam edeceğini duyurdu.

Finlandiya, iddiaların ardından 27 Ocak’ta UNRWA’ya verdiği mali desteği sonlandırdı.


Milyonlarca Filistinliye yardım sağlayan UNRWA, İsrail’in gözünün önünde

Yaklaşık 74 yıldır Filistinlilerin yaralarını sarmaya ve milyonlarca Filistinli mülteciye destek sağlamaya çalışan UNRWA tesisleri, İsrail tarafından defalarca vuruldu, tonlarca gıda ve ilaç imha edildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrailli yetkililerin 7 Ekim saldırılarına bazı UNRWA personelinin karıştığına dair iddiaları hakkında acil soruşturma yapılması çağrısında bulunmuştu. UNRWA, İsrail’in iddialarına ilişkin de soruşturma başlattı.

Avrupa Birliği, Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, İzlanda, Avustralya, İngiltere, Hollanda, ABD, Fransa, Avusturya, Romanya, Japonya ve Estonya, UNRWA merkezli kuruluşlara mali desteği geçici olarak durdurma kararı aldıklarını açıkladı. İsrail’in istekleri üzerine.

Norveç, İrlanda ve İspanya UNRWA’yı desteklemeye devam edeceklerini açıkladılar. Ancak Danimarka beklenen yardımı Mart ayında sağlayacağını açıkladı.

İsveç ve Kanada tarafından 9 Mart’ta yayınlanan ayrı açıklamalarda iki ülke, UNRWA’ya mali desteği yeniden sağlayacaklarını duyurdu. Avustralya ayrıca Ajans’a mali desteği 15 Mart’ta yeniden başlatma kararı aldığını da vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber