Güncel Haberler

Fransa, Hamas’ın Gazze sorumlusu Sinvar’ın olmayan mal varlığını “dondurmuş”

Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan ortak yazılı açıklamada, Fransa’nın ortaklarıyla birlikte hareket ederek Hamas’ın eylemlerini engellemeye kararlı olduğu belirtildi.

Açıklamada, Paris yönetiminin bu bağlamda Hamas’ın mali kaynaklarını kurutmaya çalıştığı belirtiliyor ve 30 Kasım’da Sinwar’ın bu bağlamda elinde tuttuğu veya kontrol ettiği iddia edilen fonların ve ekonomik kaynakların dondurulmasına karar verildiği hatırlatılıyor. 6 ay boyunca ülke.

Açıklamada, bu kararın Sinvar’ın herhangi bir gerçek veya tüzel kişi aracılığıyla ekonomik kaynak sağlamasının yasaklandığı belirtilerek, söz konusu Hamas liderinin Fransa’da herhangi bir varlığı bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, Sinvar hakkında alınan kararın, Avrupa düzeyinde terörle mücadele kapsamında mal varlıklarının dondurulması kararı için ön koşul teşkil ettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Fransa’nın Hamas üyelerine yönelik Avrupa çapındaki yaptırımları sıkılaştırmaya çalıştığı vurgulanıyor.

Ülkede 30 Kasım’da alınan ve dün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Sinvar’ın Fransa’da elinde bulunduracağı veya kontrol edeceği fon ve ekonomik kaynakların 6 ay süreyle dondurulduğu belirtildi.

Fransız hükümeti daha önce Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’nın lideri Muhammed Deif’in mal varlığını dondurma kararı almıştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber