Güncel Haberler

Gazze’de 12 gündür kayıp olan 6 yaşındaki kız çocuğu Hind Receb ölü bulundu

İsrail güçlerinin Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 28 bin 64’e, yaralı sayısı ise 67 bin 611’e ulaştı.

REKLAM

Gazze Şeridi’nde 12 gün önce İsrail güçlerinin hedef aldığı araçta mahsur kalan 6 yaşındaki Hind Rajab ve 5 akrabasının cesetleri bulundu.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamada, aynı araçta bulunan küçük Hind ile amcası, eşi ve 3 çocuğunun cesetlerinin, etrafı Filistin tanklarıyla çevrili bir araçta bulunduğu açıklandı. Gazze şehrinin Tel el-Heva ilçesinin Maliye Kapısı yakınında.

Kızın dedesi Baha Hamada, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Hind ve araçtaki diğer kişiler şehit oldu” dedi. Dedi.

Filistin Kızılayı, 30 Ocak’ta Leyan Hamade’nin yardım çağrısına ilişkin ses kaydını paylaşarak, Gazze Şeridi’nde ailesinin aracının alınmasının ardından kendilerini telefonla arayarak yardım isteyen 15 yaşındaki Leyan Hamade’nin de bulunduğunu bildirdi. İsrail güçlerinin hedef aldığı kent, 29 Ocak’ta saldırıya uğradı.

15 yaşındaki Filistinli Leyan öldürülmeden önce şunları söyledi: “Amca bize ateş açıyorlar, yanımızda tank var, araçta mahsur kaldık.” dediği aktarıldı.

Leyan’ın telefon görüşmesi sonrasında hayatını kaybettiği, aralarında 6 yaşındaki Hind Receb’in de bulunduğu yakınlarının da aynı araçta mahsur kaldığı iddia edildi.

“İsrail güçleri Hind’i kurtarmaya giden ambulansı bombaladı”

Bu arada Filistin Kızılayı, 6 yaşındaki Hind Rajab’ı kurtarmaya çalışan Kızılay ekibine ait ambulansın İsrail tarafından bombalanmış halde bulunduğunu ve ekibinin öldürüldüğünü duyurdu.

Filistin Kızılayı’ndan konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada, 12 gün önce Gazze Şeridi’nde İsrail güçlerinin hedef aldığı bir araçta mahsur kalan 6 yaşındaki Hind Rajab ve 5 akrabasının cansız bedenlerinin bulunmasının ardından, yardıma gittiği ambulansın yardıma gittiği belirtildi. onlar da bombalanmış halde bulundu.

Açıklamada, Kızılay ekibinden Yusuf Zeyno ve Ahmed Medhun’un cesetlerinin doğrudan Gazze’nin Tel el-Heva ilçesinde hedeflenen ambulansta bulunduğu belirtildi.

“İşgalciler, ambulansın olay yerine ulaşması için önceden yapılan koordinasyona rağmen, ambulans gelir gelmez kasten hedef aldılar. Ambulans, kaza yapan aracın bulunduğu yerden birkaç metre uzakta bombalanmış halde bulundu.”

Filistin Kızılayı, 4 Şubat’ta yaptığı açıklamada, onu kurtarmak için yola çıkan 6 yaşındaki Hind Receb, Yusuf Zeyno ve Ahmed Medhun ekibinden günlerdir haber alınamadığını söyledi.

Gazze’de ölü sayısı 28 bini aştı

Bu arada İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nde son 24 saatte onlarca Filistinliyi daha öldürdüğü, ölü sayısının 28 bine yükseldiği belirtildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 127 gün boyunca Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

Son saldırılarda 152 kişinin daha yaralandığı Gazze Şeridi’nde toplam yaralı sayısının 67 bin 611’e ulaştığı kaydedildi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, enkaz altında ve yol kenarlarında halen ölülerin bulunduğunu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil koruma görevlilerinin cesetlere ulaşamadığını vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber