Güncel Haberler

Güney Kore, Kuzey'in drone tehditlerine karşı savunma sistemi kuruyor

Yonhap'a göre, Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili şunları söyledi: “İHA karşıtı sistem, Kuzey Kore'nin küçük insansız hava araçlarının oluşturduğu tehditlere yanıt vermek için kilit noktalara konuşlandırıldı.” dedi.

Radar ve sinyal bozucular gibi çeşitli donanımlardan oluşan anti-drone sistemi, insansız araçları tespit etme, takip etme ve vurma yeteneğine sahip.

Güney Kore'nin bu adımı, Aralık 2022'de 5 Kuzey Kore insansız hava aracının sınırı geçmesi ve bunlardan birinin başkent Seul'e girmesi sonrasında geldi.

Ordunun Kuzey Kore'nin insansız hava araçlarından herhangi birini bloke edememesi, bu alandaki hazırlıklılığı konusunda soru işaretlerine yol açtı.

Güney Kore yönetimi, Aralık 2022'deki olaydan bu yana insansız hava aracı müdahale kabiliyetinin güçlendirilmesine hız verdi. Kuzey Kore de son dönemde kendi insansız hava aracı yeteneklerini geliştirme arayışına girdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 26 Ağustos'ta yeni geliştirilen drone'ların performans testlerine tanık oldu ve daha fazla kamikaze drone üretilmesi çağrısında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom