Güncel Haberler

İmamoğlu’ndan ‘dönüşüm’ mesajı: ‘Milletimiz bize talimatı verdi’ – Son Dakika Türkiye,Siyaset Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nin planlanan şehir örneklerinin anlatıldığı oturuma video mesajla katıldı.

Dönüşümün altını çizen sözlerine devam eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Dönüşüm derken yönetimde dönüşümü, sosyal hakların dağılımında dönüşümü, kentte sosyal adaleti ve sosyal demokrasiyi en üst düzeyde sağlama ve uygulama yöntemlerinde dönüşümü kastediyoruz. Depremle mücadelede, özellikle iklim kaynaklı değişikliklerin hayatımıza iklim krizi şeklinde yansımasını önlemek için alınacak sürdürülebilirlik tedbirlerinde, bu sorunun ülkemizin mevcut sorunlarını çözmesi için yoğun bir şekilde çalıştığımızı bilmenizi isterim. Orta ve uzun vadeli çözümler sunarken, en önemli çabamız konunun tüm paydaşlarla tartışılmasını sağlayacak mekanizmalar kurmak oldu. Gerçekten çok değerli adımlar attığımızı ve bu yolda ilerlediğimizi düşünüyorum. Son 5 yıldır sunduğumuz İstanbul modeliyle halkımızın teveccühü, takdiri ve oyu bunu kanıtladı.

“ŞEHİRLER YÜZYILINDA YAŞIYORUZ”

Önümüzdeki 5 yılı daha verimli hale getirmek istiyoruz. Bu bağlamda Balıkesir'de yapılan bu değerli toplantıda sadece Balıkesir için değil tüm şehirlerimiz için çok önemli konuların ortaya çıkacağını görüyoruz. Şehirler çağında yaşıyoruz. Şehirler artık Türkiye'de yaşamın can damarıdır. İnsanların %80’den fazlası şehirlerde yaşıyor. Dolayısıyla şehirlerimiz çok yönlü değişim ve dönüşümün başarılması gereken yerlerdir. Bu bağlamda sorunları tespit etme, tek tek analiz etme ve çözüm bulma sorumluluğunu bize veren çok sağlam bir kurumsal yapıya ihtiyacımız var. Bu konuda özellikle son 5 yılda İstanbul'da faaliyete geçirdiğimiz İstanbul Planlama Ajansı bu konuda oldukça etkili bir kurum haline geldi. İstanbul Planlama Ajansı, daha katılımcı, veri toplayan, verileri analiz eden, insanların isteklerini tamamen teknik ve bilimsel bilgilerle inceleyerek çözümler üreten ve çözümleri belediye meclisinden kurum içi bazı girişimlere kadar paydaşlarıyla tartışan modeliyle ya da İstanbul'daki sivil toplum kuruluşlarından, iş kuruluşlarına, dünya çapındaki kurum ve kuruluşlarla yaptıkları çalışmaları meslek odalarına en üst düzeyde raporlayarak çözüm önerileri oluşturuyorlar. Bu çözüm önerileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerimizden oluşan devasa ekosistemin altyapısını oluşturuyor.

“Şehirlerimiz geleceğini düşünerek adım atmaya çalışıyor”

İstanbul Planlama Ajansı ile sadece İstanbul'a değil, İstanbul dışındaki birçok belediyeye de katkı sağladıklarını belirten İmamoğlu, şöyle konuştu: “Aslında artık tüm şehirlerimizin planlama ajansları kurarak, geleceği düşünerek adım atmaya çalıştığını görüyorum. Bu ajansları yaratmaya çalışıyorlar, bu anlamda geçmişte kaldı.” Devlet Planlama Teşkilatına benzetilen bu yapı bize gösteren bir yolculuktur. bizi neler bekliyor…” dedi.

“BİRLİKTE MODELLER GELİŞTİRECEĞİZ”

Balıkesir ve İstanbul'un birbirine yakın şehirler olduğunu belirten İmamoğlu, iki şehir arasındaki ortak sorunlara dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Marmara Bölgesi, Türkiye nüfusunun üçte birinin yaşadığı bir bölge ama coğrafi olarak neredeyse Türkiye'nin onda biri kadar bir büyüklüğe sahip. Dolayısıyla bu bölge Türkiye nüfusunun üçte birinin yaşadığı bir bölge. , ağırlığı büyüktür. Bu da elbette bazı lojistik tehditleri beraberinde getiriyor. Ama biz buradayız, geleceğe akılcı çözümlerle bakıyor, Türkiye genelinden bir bakış açısı okuyor ve yakın zamanda yeni yapılanması tamamlanan Marmara Belediyeler Birliği'nde iş birliğini daha üst seviyeye taşımayı ümit ediyoruz. İllerimizle çok iyi analiz edip çalışacağız, birlikte modeller geliştireceğiz” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ TÜM YEREL YÖNETİMLER SİSTEMİ…”

Sözlerine Türkiye Belediyeler Birliği aracılığıyla devam eden İmamoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye Belediyeler Birliği maalesef Türkiye'deki tüm yerel yönetimleri kuşatan ve kapsayan bir yaklaşıma sahip, bizim de dikkate almadığımız farklı görüşleri yok sayan bir anlayışa sahip. Geçmişteki gibi şehirler, yerel diplomasi ve yerel demokrasi en güçlü şekilde büyüyecek, ayağa kalkacaktır.” Ulaşım konusunda ilerleme sağlanacağına ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin ulusal ve uluslararası büyük zorluklara hazır olacağına inanıyorum. Bu yeni dönemle birlikte Türkiye'deki tüm belediyeler halkçılık kavramını geliştirecek ve güzel işler yapacaktır. ve performans, sosyal adalet ve sosyal destek en üst düzeyde olacak “Günlük yaşamla ilgili sorunları destekleyen bir model elde etmek için bu dönüşüm kavramında çalışmaya devam edecek, bu da ne yazık ki, şimdi Ekonomik krize dönüştü” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber