Güncel Haberler

İsrail Han Yunus’ta okul vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail'in Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okulun kapısına düzenlediği saldırıda 25 Filistinli öldü, 53'ten fazla kişi de yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “İşgalciler, Han Yunus şehrinin doğusundaki Abesan kasabasında yerinden edilmiş insanların barındığı okulu hedef alarak iğrenç bir katliam gerçekleştirdi.” ifadelerine yer verildi.

İLK TESPİTLERE GÖRE 25 KİŞİ ÖLDÜ, 53'TEN FAZLA KİŞİ YARALANDI!

Saldırıda ilk belirlemelere göre 25 kişi öldü, 53'ten fazla kişi de yaralandı. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ilk yardım ekiplerinin yaralıları şehrin Nasser ve El-Emel hastanelerine nakletmek için çalıştığı belirtildi.

AA-20240709-35101791-35101774-ISRAIL_ORDUSUNUN_GAZZE_SERIDINE_YONELIK_SALDIRILARI_DEVAM_EDIYOR

Ayrıca Filistin Kızılayı, İsrail'in Han Yunus'un merkezindeki Ebu Hamid kavşağını bombalaması sonrasında ölü ve yaralıların olduğunu duyurdu.

AA-20240709-35101791-35101777-ISRAIL_ORDUSUNUN_GAZZE_SERIDINE_YONELIK_SALDIRILARI_DEVAM_EDIYOR
Yaklaşık 2,3 milyon insanın yaşadığı Gazze'de zorunlu göç, Filistinlilerin yaşamının bir parçası haline geldi. Saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yaklaşık 2 milyon Filistinli zorla yerinden edildi.

Milyonlarca Filistinli, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle defalarca göç etmek zorunda kaldı. Saldırılardan kaçarak Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah'a sığınan Filistinlileri defalarca yerinden eden İsrail, bölge halkını zorunlu göçe sürüklemeye devam ediyor.

İsrail ordusu sözcüsü Avichay Adraee konuyla ilgili yaptığı açıklamada

(AA)Bu içerik Cansu Akalp tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Malatya'da korkutan deprem!  AFAD tarafından açıklandıMalatya'da korkutan deprem! AFAD tarafından açıklandı
Resmi Gazete'de Yayımlandı!  5 ilin valisi değiştiResmi Gazete'de Yayımlandı! 5 ilin valisi değişti
2 gündür kayıptı!  Arabasında başından vurulmuş halde ölü bulundu.2 gündür kayıptı! Arabasında başından vurulmuş halde ölü bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom