Güncel Haberler

Metadata nedir? Metadata ne işe yarar?

İnterneti kullanan ve internet tarayıcıları üzerinden arama yapan kişilerin istedikleri bilgiye en kolay ve hızlı şekilde ulaşabilmesi son derece önemlidir. İnternette aranan bilgiye ulaşmada etkin rol oynayan pek çok farklı unsur bulunmaktadır. Bu unsurlardan biri meta veri verileridir. Bu noktada metadata ne anlama gelir sorusuyla karşılaşabiliriz. Meta veriler, internette kullanıcılara sunulan verilerin tanımlanmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Meta veri nedir?

Herhangi bir verinin veya kaynağın özellikleri hakkında bilgi sağlayan verilere meta veri denir. Metadata olarak da adlandırılan bu veriler, internette arama yapan kullanıcılar için büyük önem taşımaktadır. İnternet tarayıcınız üzerinden aradığınız verilerin kolay anlaşılır ve ulaşılabilir olması son derece önemlidir.

Meta veriler, web sayfalarına eklenen etiketler ve anahtar kelimelerle arama motorlarının daha verimli sonuçlar vermesini sağlayan veriler olarak da tanımlanabilir. Bu noktada metadata'nın ne olduğuna dair bir örnek verelim; Arama motorları buna en iyi örnektir. Arama motorları aracılığıyla yapılan aramalar sonucunda bu arama motorları meta verileri yani verileri depolar. Saklanan bu veriler sayesinde internet kullanıcıları farklı veriler içeren web sayfalarına daha kolay ulaşabilmektedir.

Meta veriler ne işe yarar?

Verinin ne zaman ve kim tarafından üretildiğine dair bilgileri içeren meta veriler öncelikle arama motoru optimizasyonu için kullanılır; Mobil uygulamalar ve dosya yönetimi gibi birçok farklı alanda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Bir kişi internette kelime yazarak herhangi bir konu hakkında arama yaptığında birden fazla kaynakla karşılaşmaktadır. Bu kaynaklar meta veriler sayesinde insanlara ulaşıyor. Bu veriler sayesinde bir web sitesinin sayfalarına ulaşmak mümkündür.

Metadata özellikle SEO çalışmaları için büyük önem taşıyor. Meta veriler, web sitenize ziyaretçi çekmede ve trafiği artırmada önemli bir rol oynar. Meta veriler ayrıca İnternet kullanıcılarının herhangi bir web sitesini ziyaret ettiklerinde sitede yer alan verileri daha hızlı anlamalarına olanak tanır.

Kurşun boynundan girip ağzında kaldı!  Yanlış kişi tutuklandıKurşun boynundan girip ağzında kaldı! Yanlış kişi tutuklandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom