Güncel Haberler

Napolyon’un şapkası 1,9 milyon euroya alıcı buldu! Sahibi henüz bilinmiyor

Eski Fransız imparatoru Napolyon Bonapart’ın tarihi şapkasının yeni sahibi belli oldu. Bonaparte’ın 19. yüzyılda Fransız imparatorluğunu yönettiği döneme ait iki köşeli şapka, Fransa’nın başkenti Paris’teki Osenat müzayede evinde düzenlenen müzayedede 1,9 milyon euroya satıldı. Şapkayı satın alan kişinin kimliği ise henüz açıklanmadı.

“BU ŞAPKA HER YERDE TANINIR”

Müzayedeci Jean Pierre Osenat yaptığı açıklamada, “İnsanlar bu şapkayı her yerde tanıyordu. Savaş alanlarında gördüklerinde Napolyon’un orada olduğunu biliyorlardı. Özel hayatında şapkayı başına ya da elinde takardı ve bazen de şapkayı elinde tutardı.” yere attılar. Bu bir resimdi, imparatorun simgesiydi.”

MÜZAYEDE ÖNCESİ FİYATI 600 BİN İLE 800 BİN AVRO ARASINDAYDI!

Napolyon’un yaşamı boyunca yaklaşık 120 çift boynuzlu şapkaya sahip olduğu tahmin ediliyor ve bugün çoğu özel koleksiyonda olmak üzere yalnızca 20 tanesi kaldı. Müzayede öncesinde Napolyon’un şapkasının değeri 600 bin ile 800 bin euro arasında değişiyordu.

Napolyon’un şapkası, Napolyon’un geçen yıl ölen bir sanayici tarafından bir araya getirilen kişisel eşyalarının yanında satılırken, diğer eşyalar arasında Napolyon’un 1815’teki Waterloo yenilgisinden sonra arabasından yağmalanan gümüş tabak, ustura, gümüş diş fırçası ve makas da vardı. Ayrıca içinde onun ve diğer kişisel eşyaların bulunduğu ahşap bir makyaj çantası da vardı.

(İHA)

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İstanbul'da korku dolu anlar!  Dev dalgalar balıkçıları böyle sürükledi! "Adam denize gitti"İstanbul’da korku dolu anlar! Dev dalgalar balıkçıları böyle sürükledi! “Adam denizdeki adamın yanına gitti”
Samsun'da iki grup arasında silahlı çatışma: 1 ölüSamsun’da iki grup arasında silahlı çatışma: 1 ölü
TEM'de zincirleme kaza!  3'ü çocuk 7 kişi yaralandıTEM’de zincirleme kaza! 3’ü çocuk 7 kişi yaralandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber