Güncel Haberler

Putin: Biden’ın sözleri ‘saçmalık’, Rusya’nın NATO’ya saldırma planı yok

Putin, ABD Başkanı Biden’ın, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı kazanması durumunda bir NATO ülkesine saldıracağı yönündeki sözlerini “tamamen saçmalık” olarak nitelendirdi.

REKLAM

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın NATO askeri ittifakıyla savaşmaya niyeti olmadığını söyledi. Rus liderin sözleri ABD Başkanı Joe Biden’ın sözlerini takip etti.

Aralık ayı başlarında Biden, Cumhuriyetçileri, Putin’in Ukrayna’ya karşı kazanması halinde Rusya liderinin bir NATO ülkesine sessiz kalmayacağı ve saldırmayacağı konusunda uyardı ve Cumhuriyetçileri askeri yardımı daha fazla engellememeye çağırdı.

Putin, devlet yayıncısı Rossiya tarafından Pazar günü yayınlanan bir röportajda, “Bu tamamen saçmalık ve bence Başkan Biden bunu anlıyor” dedi. dedi.

Rusya’nın NATO ülkeleriyle savaşa girmek için hiçbir nedeni, hiçbir çıkarı (jeopolitik, ekonomik, siyasi, askeri çıkarı yok) var.” Putin, Biden’ın Rusya’ya yönelik “yanlış politikasını” haklı çıkarmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.

Yeni bir Soğuk Savaş mı başlıyor?

Rusya ve Çin’in bir tarafta, Batı’nın ise diğer tarafta olduğu “yeni bir soğuk savaş”ın konuşulduğu bir dönemde Batı ile ortak zeminin nasıl bulunacağı sorusuna Putin, “Onlar da bunu yapacaklardır” dedi. ortak bir zemin bulmaları gerekiyor çünkü bizimle uğraşmak zorunda kalacaklar.” Kalacaklar.” diye cevap verdi.

Putin’e göre ABD, Ukrayna’daki savaşı çok daha büyük bir mücadelenin parçası olarak görüyor. Sonuç olarak ABD, Rusya’yı parçalamayı, onun geniş doğal kaynaklarına el koymayı ve ardından Çin ile çatışmaya geçmeyi hedefliyor.

Biden’ın geçen yıl NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışmanın Üçüncü Dünya Savaşı’nı tetikleyeceği yönünde uyarıda bulunmasına yol açan Ukrayna’daki savaş, Moskova’nın Batı ile ilişkilerinde 1962 Küba füze krizinden bu yana yaşanan en derin krizi tetikledi.

Putin, Soğuk Savaş sonrası NATO’nun bazı eski Sovyetler Birliği ülkelerini de kapsayacak şekilde genişlemesini Batı’nın Rusya’ya yönelik güvenlik kaygılarının kanıtı olarak gösteriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber