Güncel Haberler

Sarıkamış’ta meyve bereketi yaşanıyor – Son Dakika Haberleri

Haziran ve temmuz aylarında bölgeye yağan yağışlar ve ağustos ayından itibaren devam eden sıcaklıkların ardından erik, elma gibi ürünlerin hasadı başladı.

Geniş arazilerde meyve üretimi yapan bazı üreticiler ürünlerini pazar esnafına satarken, evlerinin bahçesinden erik ve elma toplayan vatandaşlar da fazla ürünlerini pazarlarda satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, bu yıl meyve ağaçlarının bol olduğunu söyledi.

Ağustos ayında sıcaklıkların artmasıyla birlikte meyve ağaçlarında verimin de önceki yıllara göre arttığını belirten Gök, şöyle konuştu: “İlçe merkezinde vatandaşlar bahçelerinde yetiştirdikleri meyveleri kendi tüketimleri için kullanıyor. Üretim ağırlıklı olarak bin ton civarındaydı. Aras Havzası'ndaki Kalebaş ve Akkoz köylerimizde de elmaları bölgede vatandaşlarımız kullanıyor.” Bunları aracılara satarak aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar” dedi.

Bahçesinde elma ve erik yetiştiren Nazım Öncü, meyveleri toplamaya başladıklarını ve bir ağaçtan 20 kutu erik topladıklarını belirterek, herkesi topraklarına meyve dikmeye davet etti.

Vatandaşlardan Latif Cihangir, “Sarıkamış'ta biz çalıştığımız sürece meyve yok. Yeşil eriklerimiz oldukça pahalı. Arkadaşlarımıza, komşularımıza dağıtıyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş