Güncel Haberler

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Tüketicilerimizin uygun fiyatlı kırmızı ete ulaşabilmesi için çalışıyoruz.

Oluşturulma tarihi: 01 Aralık 2024 14:25

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise şunları söyledi: “Hedefimiz, kırmızı et üretimi için büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kalitesini artırmak ve bunu Türkiye genelindeki hayvancılık üreten firmalara dağıtmak. Sonuçta tüketicilerimizin uygun fiyatlı kırmızı ete ulaşmasını sağlamak. et.” “Çalışıyoruz” dedi.

Bakanlığın açıklamasına göre; Bakan Yumaklı, 1 milyon 600 bin dönüm araziyle dünyanın en büyük tek bloklu işletmesi olan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) Ceylanpınar fabrikasında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Yumaklı, yaptığı açıklamada TİGEM Ceylanpınar tesisinin sadece bitkisel üretimde değil, hayvansal üretimde de önemli bir merkez olduğunu vurguladı. İşletmenin hem hayvan envanteri hem de kalkınmadaki rolü açısından son derece önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Yumaklı, şöyle konuştu: “Şu anda sadece bu işletmede 102 bin adet yüksek vasıflı küçükbaş hayvan var. Kuzulama zamanı geldi bu çiftlikte 62-63 hayvan var.” Bu envantere bine yakın yeni kuzu eklenecek” dedi.

'ÜRETİM ARTACAK'

Bakan Yumaklı, işletmenin sadece Türkiye'deki kırmızı et piyasasını düzenlemekle kalmayıp, ülkedeki küçükbaş hayvanların daha kaliteli ve kaliteli üretim aşamasına geçmesinde de üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bu firmanın ağırlıklı olarak Et ve Süt Enstitüsü'nün (ESK) piyasayı düzenlemek amacıyla getirdiği besi hayvanlarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra, belli bir dönemden itibaren damızlık hayvanların da gelmesiyle yerli üretimde artış yaşanacak. yakın gelecek.” Amacımız burada kırmızı et üretimi için büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın kalitesini artırmak ve bunu Türkiye genelindeki hayvancılık üreten firmalara uygun fiyatlarla dağıtmak. Kırmızı ete erişimin sağlanması için çalışıyoruz. ESK şu anda piyasayı düzene sokmak için hem karkas et hem de canlı hayvan ithal ederken, sonuçta hedefimiz yerli üretimi artırmak ve her şeyden önce kendi ihtiyaçlarımızı karşılamak. talebin artmasıyla birlikte. “Turist gelmesi gibi benzer durumlara hazırlıklı olmak, TİGEM'in belirli bir kalitenin üzerinde hayvan hastalıklarından ari ve Türkiye genelinde örnek olarak gerçekleştirilen besicilik faaliyetlerini TİGEM'den tüm Türkiye'ye yaymasını sağlamak. “

“HAYVANCILIK YOL HARİTASI'NIN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLIYOR”

Bu faaliyetlere yoğun bir katılım gördüğünü vurgulayan Yumaklı, özellikle sadece süt hayvancılığına değil, hayvancılığa da ağırlık vermek amacıyla hazırladıkları 5 yıllık çiftçilik yol haritasının artık hayata geçirilmeye başladığını gözlemlediğini söyledi. ciddi bir etki. Yumaklı, şöyle konuştu: “Et ve Süt Enstitüsü ile TİGEM'in ortaklaşa yürüttüğü ve ülkemizde ilk kez hayata geçirilen bu proje, inşallah sadece ihtiyaçları karşılayacak, iyi ve kaliteli kırmızı ete erişim konusunda da gündeme gelecektir. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ve üretimin her kademesinde ülkemizin yanı sıra çevre ülkelerin de gözdesiyiz.” “Türkiye'nin genel anlamda kırmızı et ihtiyacını karşılayacak, şimdiden hayırlı ve bereketli olsun” dedi. (DHA)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
ekrem abi sitesi