Güncel Haberler

Trump seçmenlerine her gün 1 milyon dolar dağıtırdı! ABD'de Elon Musk krizi… Putin'le gizli görüşme

Dünyanın gözü 5 Kasım'da ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerinde. Son anketler Donald Trump ile Kamala Harris arasındaki farkın daraldığını gösteriyor. Seçimin en sürpriz yüzlerinden biri de Trump'a destek veren Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk oldu.

MUSK'TAN SEÇMENE HER GÜN 1 MİLYON DOLAR

Trump'a destek veren Musk, insanları sandık başına gitmeye teşvik etmek amacıyla kurduğu siyasi eylem komitesinin dilekçesini imzalayanlara her gün 1 milyon dolar bağışlayacağını duyurdu. Teklif 5 Kasım seçimlerine kadar geçerli olacak.

54646

MUSK İLE PUTİN ARASINDAKİ GÖRÜŞMELERİN 2022'DEN İTİBAREN DEVAM EDECEĞİ VARSAYILAN

Wall Street Journal'ın açıklaması ABD'yi krize sokacak gibi görünüyor. Gazeteye göre Elon Musk ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 2022 yılının sonundan bu yana düzenli temaslar yaşanıyor.

ONAYLANAN TOPLANTILAR

Elon Musk ile Putin arasındaki görüşmelerin içeriği jeopolitik konular, iş ilişkileri ve kişisel konuları kapsıyor. Görüşmelerin mevcut ve eski birçok Avrupalı ​​ve Rus yetkili tarafından doğrulandığı iddia edildi. Putin'in Musk'tan Tayvan için Starlink uydu İnternet hizmetini etkinleştirmemesini istediği bilgisi özellikle dikkat çekicidir.

87686

BU BİLGİLER DEVLET İÇİNDE GİZLİ OLABİLİR

Elon Musk'un ABD askeri ve istihbarat kurumlarıyla da derin bağları olduğu biliniyor. Bu, Musk'a büyük ABD uzay programlarına erişim olanağı sağlıyor. Ancak Musk'un Putin'le ilişkisi hükümet içinde gizli tutulmuş gibi görünüyor ve birçok Beyaz Saray yetkilisinin bu görüşmelerden haberi yok. Bu durum ABD hükümetinin Musk'ın teknolojilerine bağımlılığı nedeniyle bir ikilem içinde olduğunu ortaya koyuyor.

KREMLIN “YALNIZCA BİR KEZ GÖRÜŞÜYORLAR” DEDİ

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Musk ile tek iletişimlerinin telefon görüşmesi olduğunu söylerken Musk, Putin ile yalnızca bir kez konuştuğunu söyledi. Ancak gazeteye göre müzakereler 2022'de devam edecekti. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından Musk, Starlink terminallerini Ukrayna'ya göndererek destek sağladı ancak bu yaklaşım 2023'te değişti. Starlink'in Ukrayna ordusunun faaliyetlerinde kullanılması sınırlıydı ve Musk bu durumun nükleer bir savaşı tetikleyebileceği yönündeki endişesini dile getirdi.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber