Güncel Haberler

IŞİD’in Şam rejimi güçlerine saldırısında en az 30 kişi öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdel Rahman, çok sayıda kişinin ağır yaralandığını belirterek, ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu.

REKLAM

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD militanlarının çarşamba günü çölde Şam rejimine bağlı birliklere yönelik düzenlediği saldırıda en az 30 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Açıklamada, ölenlerden 4’ünün düzenli ordu mensubu, 26’sının ise daha sonra milis olarak kurulan milli savunma birlikleri mensubu olduğu, IŞİD militanlarının Şam’ın çeşitli bölgelerinde eş zamanlı olarak kontrol bölgelerine ve askeri mevzilere saldırdığı belirtildi. Suriye çöllerinde ağır silahlarla yönetim.

Bunun sonucunda Rakka, Humus ve Deyrizor gibi yerleşim bölgelerine yakın yerlerde şafak vakti IŞİD saldırıları yaşandı.

Kurbanların sayısı artabilir

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdel Rahman, çok sayıda kişinin ağır yaralandığını belirterek, ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu.

Rus uçakları IŞİD mevzilerini bombaladı

Bu saldırıların hemen ardından bölgedeki Rus savaş uçaklarının Şam rejimine destek için harekete geçtiği ve IŞİD mevzilerini bombaladığı bildirildi.

IŞİD, 2014 yılında Suriye ve Irak’ın bazı bölgelerinde “hilafet” ilan ederek bu iki ülkenin hükümetlerine savaş ilan etti.

Her ne kadar ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin desteğiyle IŞİD 2019 yılında bölgeden büyük ölçüde temizlenmiş olsa da militanlar özellikle kırsal kesimde düzenli aralıklarla saldırılarını sürdürüyor.

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaş 500 binin üzerinde insanın ölümüne yol açarken, ülke nüfusunun yarıdan fazlası evlerini terk etmek zorunda kaldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber